Dag van de eerlijkheid

Donderdag 30 april is het de dag van de eerlijkheid. En laat ik dan gelijk maar met de deur in huis vallen en eerlijk zijn, wat had ik me de start van het 2e kwartaal anders voorgesteld. De wereld is van de een op de andere dag wel heel erg veranderd. En terwijl ik dat schrijf denk ik, is dat echt zo? Want ondanks dat het snel gegaan is, is het toch ook wel geleidelijk gegaan. We begonnen namelijk eerst met de nieuwe regel houdt een beetje afstand en geef geen handen meer. Sommige vervingen het hand geven in een elle boog stoot wat eigenlijk nog gekker was aangezien een van de andere regels was hoest of nies niet in je hand maar in de plooi van de elle boog.

Als je altijd gewend bent bij een nieuwe kennismaking een hand te geven dan levert dat wel ongemakkelijke momenten op. Maar we mochten iig nog wel naar buiten, met onze vrienden afspreken, naar kantoor en naar de netwerkbijeenkomsten. Iets wat niet veel later helaas ook verboden werd. Nu klinkt een verbod natuurlijk behoorlijk zwaar maar als je de cijfers hoort van hoe snel de verspreiding op dat moment ging dan leg je je neer bij een verbod. Of tenminste ik en gelukkig vele met mij.

Maar Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als er niet ook een deel van de mensen wars is van de nieuwe regels. En dan krijg je zelfs de situatie dat er bekeuringen uitgedeeld worden voor mensen die zich niet houden aan de regels. Ik moet zeggen dat ik me ook echt niet als een heilig boontje ten alle tijden aan alle regels houdt maar in deze kan je toch niet anders? Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat iemand anders door mij besmet raakt. Dus contact met nieuwe en bestaande klanten lopen via telefoon of zoom. Ik werk zoveel mogelijk vanuit huis. Iets wat voor mij niet moeilijk is omdat ik dat altijd al doe en dus een kantoor thuis heb. De netwerken lopen door via online en grote evenementen worden uitgesteld.

Dag van de zzp’er

Een van de evenementen waar ik zelf naar toe zou gaan was de dag van de zzp’er op zaterdag 4 april in Amersfoort. Een dag waarop je trots mag zijn dat je zelfstandige bent. Deze dag ging uiteraard niet door. Maakt me dat minder trots als zelfstandig ondernemer? Nee zeker niet. Ik ben blij met wat ik doe, de diensten die ik aanbied en de vele ondernemers die ik op een persoonlijke manier kan ondersteunen. Al is naar een deel van de werkzaamheden die ik aanbied wat minder vraag. Agenda beheer, e-mail beheer en administratie taken pakken een deel van mijn klanten tijdelijk even zelf op. Zo flexibel is onze samenwerking.

Daarin tegen zijn naar de online werkzaamheden die ik aanbied wel meer vraag. Zo help ik ondernemers met het op orde brengen van hun website. Zorg dat de juiste informatie op de site staat en dat de content up to date is. Ik vul webshops door het invoeren van de vele artikelen die er nog niet op stonden. En ik help ondernemers met het opzetten van hun e-mail marketing. Ondanks dat we al jaren online zijn is het voor een deel van de ondernemers nog nooit zo belangrijk geweest om het online allemaal op orde te hebben. En het geluk wil dat ik dat super leuk vind om ze daarbij te helpen.