Dé ondernemersassistent

In veel beroepsgroepen maken ze gebruik van een assistent. Zo heb je bijvoorbeeld de doktersassistent, tandartsassistent, managementassistent, directie assistent en ga zo maar door. Allemaal functies die als vanzelfsprekend en heel normaal worden gezien. Maar het gekke is dat het als luxe gezien wordt wanneer je als ondernemer een virtueel assistent of ondernemers assistent in huurt.

Luxe

Is het luxe als iemand je helpt met taken waar je niet aan toe komt? Of is het luxe als je iemand naast je hebt staan die samen met jou bouwt aan jouw onderneming? Is het dan luxe als je gewoon weer relaxed wil ondernemen zonder 80 uur in de week te draaien? En is het luxe als je eens wat vaker tijd hebt om leuke dingen met je partner, gezin of vrienden te doen?

In mijn ogen niet! Ik ben er van overtuigd dat niemand ondernemer geworden is om al die bijzaken zelf te moeten regelen. Je bent coach geworden vanuit de overtuiging dat je mensen kunt helpen naar bijvoorbeeld een betere versie van zichzelf of meer rust in het hoofd. Je bent therapeut geworden omdat je mensen wilt helpen weer beter in het vel te zitten of misschien het lichaam weer in balans te krijgen. Je bent cateraar geworden omdat je mensen de stress van het koken uit handen wilt nemen of omdat je het mensen gunt om van hun eigen feest te genieten zonder dat ze over hapjes en drankjes in hoeven te zitten. Je bent timmerman geworden omdat je graag met je handen mooie dingen maakt of omdat je graag de ideeën die mensen hebben omzet in een mooi product.

Werkzaamheden

De extra werkzaamheden zoals;

– facturen maken en inboeken
– klanten die nog niet betaald hebben na bellen
– alle binnenkomende e-mails beantwoorden
– een goede planning bijhouden
– dossiers op orde houden
– documenten opmaken en zorgen dat deze ingevuld retour komen
– website up to date houden
– zorgen dat de nieuwsbrief er regelmatig uit gaat

Dit zijn taken die je er gratis bij krijgt. Maar wel taken die belangrijk zijn voor je onderneming. Taken waar je vaak nog een hoop avonduren in moet steken. Voelt het dan nog steeds als luxe wanneer je dit soort taken niet meer zelf hoeft te doen? Of zorgt het ervoor dat jij relaxter gaat ondernemen. Dat jij de tijd en mogelijkheid hebt om de beste in jou vakgebied te worden doordat je niet de helft van je tijd kwijt bent aan de bijkomende werkzaamheden. Ik ben er van overtuigd dat het jou veel brengt, jij ook?