LiNe-VA

Januari 2020, het is officieel ik ben nu 1 jaar zelfstandig ondernemer. Yes! Het klinkt echt super cliché maar wat is dat eerste jaar snel gegaan zeg. Maar wat ben ik blij met wat ik tot nu toe bereikt heb. Ik heb leuke opdrachten en projecten mogen oppakken en leuke samenwerkingen aan mogen gaan. Daarbij heb ik veel geleerd het afgelopen jaar en heb ik vooral heel veel leuke nieuwe mensen/mede ondernemers mogen ontmoeten.

Één van de dingen die ik vooraf van mezelf nooit verwacht had dat ik ooit zou doen is me aansluiten bij een grote ondernemersclub die elke week voor elkaar pitchen. Maar ook die stap heb ik in mijn eerste jaar gewoon al durven zetten. Zo ben ik sinds september aangesloten bij BNI Alkmaar Luncht en bereidt ik iedere week een pitch van 45 seconden voor die ik daar dan ook iedere maandag voordraag. Dit houdt in dat ik iedere week minimaal 45 seconden in de schijnwerpers sta en dat er iedere week minimaal 30 paar ogen naar me kijken hoe ik voor de groep mijn pitch houdt. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet graag in de schijnwerpers sta dus dit was best een grote stap voor mij. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het stiekem best leuk begin te vinden en dat het me vooral heel veel brengt. Ik ben heel goed achter de schermen maar heb het afgelopen jaar geleerd dat je als ondernemer nu eenmaal ook zichtbaar moet zijn.

Naast netwerken is social media daarbij ook belangrijk. Eerder heb ik dat wel altijd voor andere bedrijven gedaan maar nu moet ik mezelf in het middelpunt zetten. Pff. Dus kan ik zeggen dat het eerste jaar vanzelf gegaan is? Nee dat zeker niet, ik heb er hard voor gewerkt en heb mezelf ontwikkelt naar waar ik nu ben. En ben ik er dan al? Nee ook dat niet. Buiten het feit dat ik leren leuk vind is het ook belangrijk om niet stil te blijven staan in mijn ontwikkeling als ondernemer. Dit ga ik dus ook zeker komend jaar weer voortzetten. Ik ben er in ieder geval enorm trots op hoe ik aan het groeien ben en ga er ook dit jaar weer een mooi jaar van maken!